In het grote aanbod van Conrad vindt u alle kabels en connectoren van alle bekende merken voor elke toepassing, zoals aansluitingen voor verschillende soorten apparatuur. Wat voor connectoren u ook nodig heeft of hoe lang uw kabels ook moeten zijn, u vindt het in ons assortiment.

✓ Altijd originele producten ✓ Gratis retourneren ✓ 30 dagen bedenktijd 

Lijst
Tegel
Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

Meest gekocht

Meest gekocht

Best beoordeelde producten

Best beoordeelde producten

Highlights

Populaire merken

Advies

Kabels, bedrading en connectoren voor vele toepassingen

Of u nu op zoek bent naar Profibus-kabels, installatiekabels of microfoonkabels: in ons assortiment vindt u kabels, bedrading en connectoren voor talloze ruimtes en toepassingen. Ons logistieke centrum in Wernberg-Köblitz zorgt voor een snelle beschikbaarheid, waar meer dan 35.000 hoogwaardige kabels wachten om te worden gebruikt.

Kabels per meter bestellen

U kunt bij ons de lengte van kabels en draden bestellen die u daadwerkelijk nodig heeft. Klik op het gewenste product en selecteer de lengte door op de betreffende knop te klikken of door handmatige invoer. Het voordeel: wij rekenen geen toeslag op lengte, ongeacht hoe lang of kort de kabel of bedrading is. De kopertoeslag is ook bij de prijs inbegrepen. U ziet direct de uiteindelijke prijs die wij berekenen.

Kabelconfigurator voor coaxkabels, meeraderige kabels en individuele strengen

Bovendien kunt u met de steun van onze servicepartner bepaalde kabels nauwkeurig configureren. Doordat de kabels en draden in Duitsland worden vervaardigd, zijn ze zelfs in grote hoeveelheden snel te leveren en zijn ze gemaakt van hoogwaardige materialen van merkfabrikanten. Zo garandeert de fabrikant dat individueel geproduceerde kabels uit dezelfde partij worden gehaald, mits dit qua lengte te realiseren is. U heeft de keuze uit twee services:

  • De Koax24-service maakt het mogelijk om op maat gemaakte coaxkabels te configureren door naast het kabeltype en de connector meer details te selecteren, zoals knikbescherming of impedantie.
  • De kabelassemblageservice Litze24 biedt ook de mogelijkheid om op maat gemaakte individuele strengen en meeraderige kabels te bestellen die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt in industriële fabrieken, medische technologie of in de automobielsector. Deze kabels kunnen ook in detail worden ontworpen.

Hoogwaardige kabels en leidingen bestelt u bij conrad

Ons assortiment biedt een gevarieerde selectie van geassembleerde kabels, draden, enkele aders, meeraderige kabels, evenals geschikte meetapparatuur en andere accessoires. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit klopt, voeren we alleen producten van merkkwaliteit in ons assortiment die voldoen aan voorgeschreven normen en certificeringen zoals het VDE-keurmerk. Onze klanten vertrouwen op onze kwaliteit, op snelle beschikbaarheid en de mogelijkheid om tot op de meter nauwkeurig te kunnen bestellen. 

Welke kabels en draden zijn er?

Er zijn vier subcategorieën in deze categorie. Enerzijds zijn er de aardingsbanden voor aardingsmachines en  geëmailleerd koperdraad voor het opwinden van spoelen of smoorspoelen. Een andere subcategorie zijn de enkele kernen. Deze omvatten bijvoorbeeld meeraderige draden voor het bedraden van elektronische assemblages in apparaten, draadleidingen voor schakel- en distributiesystemen of enkele draden voor verwarmingselementen en airconditioningtechnologie. Hier helpt de filterfunctie om de zoekresultaten te beperken op basis van kabelcategorieën, kabeltypes en speciale eigenschappen zoals stijf, oliebestendig, vlamvertragend, afgeschermd of met een PTFE-mantel. De vierde subcategorie omvat dubbele strengen en strengen met meerdere kernen. Deze omvatten bijvoorbeeld doorverbindingsdraden voor communicatietechnologie en telecommunicatiesystemen, dubbele lijnen voor lichte elektrische apparaten zoals radioapparaten of lintkabels voor elektronische assemblages en computers. De filterfunctie helpt hier ook om specifiek te zoeken naar kabelcategorieën, kabeltypes en speciale eigenschappen.

Meeraderige kabels

Meeraderige kabels

Het assortiment meeraderige kabels omvat producten zoals flexibele besturingsbedrading voor meet-, signalerings- en controledoeleinden, datatransmissiekabels voor elektronische besturings- en regelapparatuur en geleiderkettingkabels voor productielijnen. Daarnaast vindt u in deze categorie ook ondergrondse kabels, glasvezelkabels (met en zonder connector), netwerkkabels en satellietinstallatiekabels.

Ga naar de meeraderige kabels >

Kabels met connector

Geconfectioneerde kabels

Wie liever een kant-en-klare kabel heeft, kan kiezen uit een breed scala aan producten. Zo vindt u in ons assortiment verschillende computerkabels, stroomkabels, meetkabels of podium- en studiokabels.

Ga naar de kabels met connector >

Praktische accessoires voor kabels en draden

Kabel-accessoires

Kabel-accessoires

Ook voor het leggen van ongemonteerde kabels zijn de juiste accessoires nodig. Dit zijn bijvoorbeeld kabelvestigingen, kabelbinders, kabelmarkering en elektrische isolatie voor kabelverbindingen.

Ga naar de kabel accessoires > 

Kabeltesters

Kabel testapparatuur

Het juiste gereedschap voor het meten van de functionaliteit van kabels en draden is kabeltest- en meetapparatuur. Professionele apparaten helpen bij het diagnosticeren van fouten via verschillende functies. Ze zoeken daarnaast naar kabels en draden, meten de lengte van een kabel of voeren bedradingstests uit.

Ga naar de kabeltesters >

Tips: connectoren, het belang van een goede verbinding

In de elektrische en elektronische sector zijn connectoren onmisbare componenten die verschillende belangrijke taken betrouwbaar moeten uitvoeren. Het gaat niet alleen om het tot stand brengen of verbreken van een elektrische verbinding. Sommige eisen aan connectoren zijn zeer divers, waaaan de verschillende ontwerpen kunnen worden afgeleid.

Diëlektrische sterkte en huidige draagkracht

Vooral op het gebied van stroomvoorziening is het belangrijk dat de contacten van de connectoren goed geïsoleerd zijn. Spanningsoverslagen en het aanraken van de onder spanning staande contacten moeten in ieder geval worden vermeden. Bovendien moeten connectoren een voldoende groot contactoppervlak hebben, zodat zelfs hoge stromen met het minste verlies kunnen worden overgedragen.

Aan de hand van aardingscontactstekkers kunt u goed zien hoe de fabrikanten deze verschillende eisen in de praktijk hebben gebracht.

Randaardestekker

Dankzij het grote oppervlak van de beide ronde contacten kan een vermogen tot 3680 W worden overgedragen.

Contact beveiliging

Connectoren die wiebelen en daardoor geen veilige verbinding tot stand brengen, kunnen verschillende problemen veroorzaken. Daarom worden de klemkrachten van de contacten aangepast aan de taak. De laagspanningsstekker van een stekkervoeding kan met aanzienlijk minder inspanning worden aangesloten en losgekoppeld dan bijv. de stekker van een kabeltrommel. Hoe hoger de inspanning, hoe 'gripvoller' de connectorbehuizing moet zijn.

Connectoren in de automobielsector of in de voertuig- of machinebouw hebben vaak ook mechanische vergrendelingen. Dit voorkomt dat de stekkerverbinding per ongeluk wordt losgemaakt door de trillingen van het voertuig of het systeem.

Rechthoekige stekker

De twee mechanische vergrendelingen aan deze industriële connectoren zorgen altijd voor een stevig houvast.

Aantal contacten

Met Euro-stekkers of laagspanningsconnectoren zijn twee afzonderlijke contacten volledig voldoende. In datatechnologie of werktuigbouw daarentegen zijn het gebruik van 40 of meer contacten niet ongebruikelijk.

Maar zelfs met dit grote aantal contacten moeten de connectoren volledig voldoen aan alle vereisten met betrekking tot diëlektrische sterkte, stroombelastbaarheid en contactbetrouwbaarheid.

Datatechniek-connector

Datatechniek-connector met 36 contacten.

Bescherming tegen omgekeerde polariteit

De polariteit is niet relevant voor stekkers van 230 V die op een stopcontact zijn aangesloten. Dat betekent dat u de stekker eruit kunt trekken, deze 180 ° kunt draaien en weer kunt aansluiten. Het aangesloten apparaat, b.v. een boormachine, werkt altijd. Als echter in plaats van een wisselspanning een of meer gelijkspanningen of signalen en pulsen moeten worden overgedragen, moet de juiste polariteit van de stekkerverbinding in acht worden genomen. In de meeste gevallen wordt dit bereikt door een speciaal ontwerp van de connector, wat het onmogelijk maakt om deze "verkeerd in elkaar te steken".

Batterijstekker

Deze hoogstroomaccu-connectoren kunnen alleen met de juiste polariteit worden aangesloten.

Beschermingsklasse van connectoren

Terwijl een printplaatconnector niet bijzonder wordt blootgesteld aan weerstomstandigheden, moeten de connectoren op een kraan of graafmachine de nodige spatbescherming bieden.
In het artikel IP-beschermingsklasses vindt u welke soorten bescherming beschikbaar is en waar de aanduiding IP65 voor staat.

Kwaliteit

Een ander belangrijk criterium is de kwaliteit van de connector. Zeker wanneer contactbeveiliging over een lange periode moet worden gegarandeerd. Daarom worden in sommige gevallen vergulde stekkercontacten gebruikt. Maar ook onder zware omgevingsomstandigheden, b.v. op bouwplaatsen en in de industrie, of als de stekkerverbinding vaak wordt losgekoppeld en opnieuw wordt aangesloten, moet de kwaliteit gewoon goed zijn.

Vergulde steekcontacten

Vergulde contactpen voor industriële stekker