Professionele apparatuur en betrouwbare meetapparatuur? Alles voor onderhoud en service vanaf 1 platform.

Voor externe of interne werkzaamheden bij het onderhoud van gebouwen, industriële installaties en machines is de beste apparatuur nodig.

Hiervoor biedt het Conrad Sourcing Platform innovatieve, professionele test- en meettechniek. Met ons assortiment bestrijken wij het hele gebied van elektrische installatie, machineonderhoud en fabrieksonderhoud. De reeks apparaten in de verschillende CAT-categorieën rondt onze portefeuille af op het gebied van veiligheid.   

Chauvin Arnoux meettechniek - Preventief onderhoud en service

Omdat storingen in industriële processen de productiviteit ernstig kunnen beïnvloeden, is het tegenwoordig van essentieel belang om elektrische installaties, apparatuur en machines regelmatig te controleren in het kader van preventief onderhoud.

Daartoe biedt Chauvin Arnoux, naast de C.A 6117 installatietester, de C.A 6108 apparaattester of de C.A 6165 machinetester, tal van andere meet- en testapparaten die het opsporen van storingen voor onderhoudstechnici vergemakkelijken.

Om te voorkomen dat een installatie wordt stilgelegd doordat RCD's onbedoeld worden geactiveerd, kunnen isolatiefouten worden gelokaliseerd door tijdens het bedrijf de lekstromen te meten met de lekstroomtang F65.

Met warmtebeeldcamera's zoals de C.A 1950 of C.A 1954 kunnen oververhitting of hotspots op zowel elektrische als mechanische onderdelen vroegtijdig worden opgespoord.

Bij het onderhoud van elektronische besturingen en regelsystemen van machines is het vaak nodig metingen uit te voeren met verschillende referentiepotentialen. De nieuwe hand-oscilloscopen met geïsoleerde kanalen C.A 922 en C.A 942 zijn hiervoor bijzonder geschikt. Ze bevatten alle functies van een multimeter, inclusief vermogensmeting, en een 2-kanaals harmonische analyser.

   

Fluke Networks Test & Measurement - LinkIQ™ - Kabeltests waarop u kunt vertrouwen

De LinkIQ™ valideert de kabelprestaties (tot 10 Gig) aan de hand van frequentiemetingen en geeft informatie over de afstand tot de fout en een draadkaart van de geteste kabel. De LinkIQ™ voert ook de volgende schakeldiagnose uit om belangrijke netwerkproblemen op te sporen en de schakelaarconfiguratie te valideren, zodat er geen ander apparaat meer nodig is. Extra functies zijn analoge en digitale toning, poortknipperen, 802.1x authenticatie, remote office locators en de mogelijkheid om resultaten te beheren via LinkWare™ PC.

De LinkIQ™ kan afstanden tot 1000 m meten en toont afstanden tot storingspunten zoals breuken, kortsluitingen en niet-geassembleerde kabels. Het gebruik van remote ID maakt volledige kartering van kabelparen mogelijk en identificeert verkeerd aangesloten en gesplitste paren. De primaire kabeltestfunctie van LinkIQ is de kabelprestatietest, die de kabelbandbreedte van 10BASE-T tot 10GBASE-T (10 Mbit/s tot 10 Gbit/s) kwalificeert.

Naast de robuuste kabeltestfuncties biedt de LinkIQ ook gedetailleerde informatie over de dichtstbijzijnde aangesloten schakelaar en connectiviteitstests met IP ping. De LinkIQ onderhandelt met de switch om de geadverteerde datasnelheid (tot 10GBASE-T), half/vol duplex identificatie, switchnaam en IP-adres, poortnummer en VLAN-informatie te bepalen.

Om PoE-installatie en probleemoplossing te vereenvoudigen, geeft de LinkIQ de paren weer waarin stroom wordt geïnjecteerd, inclusief de verschillende vermogensniveaus en paren voor toepassingen met dubbele handtekening.

Installatie en probleemoplossing gemakkelijk gemaakt.
Fluke Networks LinkIQ™ kabel- en netwerktester.

  • De bewezen oplossing voor het controleren van kabelprestaties en netwerkconnectiviteitsproblemen. 

  • Voert ook ping-tests uit om de connectiviteit te controleren 

  • Geeft diagnostiek voor de dichtstbijzijnde schakelaar.

Andere kenmerken zijn: Cable Toning, Port Blink, Remote Office Locators en de mogelijkheid om resultaten te beheren via LinkWare PC.

   

testo: efficiënte preventie van productiestilstand - de meettechniek van testo spoort defecten tijdens het bedrijf snel en betrouwbaar op.

In productiebedrijven loopt het aantal meetpunten met elektrisch of mechanisch belaste onderdelen meestal in de driedubbele cijfers. De uitdaging: potentiële storingsbronnen in een vroeg stadium opsporen met behulp van warmtebeeldcamera's, elektrische parameters bewaken met de juiste meetapparatuur en klimaatparameters in de gaten houden met het multifunctionele meetapparaat. Als machines uitvallen of de productie moet worden onderbroken als gevolg van defecte onderdelen in een fabriek, heeft dit verstrekkende financiële gevolgen voor een bedrijf. Regelmatige onderzoeken met meetinstrumenten van Testo dragen - bij preventief onderhoud - bij tot het voortdurend optimaliseren van processen en het besparen van middelen.

Testo warmtebeeldcamera's - voor preventief onderhoud

Testo warmtebeeldcamera's zijn speciaal ontwikkeld voor onderhoud, facility management en energieadvies voor gebouwen. De warmtebeeldcamera testo 883 is een betrouwbare partner voor uw thermische meettaken. Dankzij de beste thermische beeldkwaliteit met een IR-resolutie van 320 x 240 pixels (met testo SuperResolution 640 x 480 pixels), handmatige scherpstelling en een zeer goede NETD van 40 mK, bespaart u tijd en zorgt u voor perfecte werkresultaten.

   

VOLTCRAFT - 40 jaar meettechniek voor onderhoud

Machinestoringen kosten tijd en geld en zijn economisch gezien een ramp. Orders met deadlines kunnen niet op tijd worden uitgevoerd en mogelijke contractuele boetes kunnen opdoemen. Met preventief onderhoud kan beginnende schade vooraf worden opgespoord en planmatig worden verholpen. Als de schade eenmaal is ontstaan, moet de reparatie vooral snel gaan. Met VOLTCRAFT heeft u een sterke partner aan uw zijde die u van het nodige materiaal voorziet.

Precies op maat gemaakte oplossingen voor praktisch gebruik en innovatieve ontwikkelingen voor een gebruiksvriendelijke bediening maken een efficiënt gebruik van de producten mogelijk. Zodat u zich op uw werk kunt concentreren.

Ontdek meer thema's

Topmerken

Verdere onderwerpen rond het Sourcing Platform: onze toegevoegde waarde voor u

Wellicht ook interessant

Alles rond het thema meettechniek 

Vind precies de juiste meettechniek voor uw individuele eisen.

40 jaar Voltcraft - betrouwbaar en nauwkeurig

 

Vier met ons mee en profiteer van fantastische jubileumaanbiedingen en technische onderwerpen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen.

Abonneer u nu op de nieuwsbrief

 

Blijf up-to-date en profiteer van vele andere voordelen.