Computer: Welke soorten PC kabels zijn er?

Welke soorten PC kabels zijn er en waarvoor dienen ze? In dit artikel leggen we u er alles over uit.


Computerkabels

Voor iedere aansluiting de juiste kabel


Netwerkkabels

Voor de verbinding met een extern netwerk hebben we een grote keuze in netwerkkabels, Netwerk kabels met of zonder connector,netwerkkabels met gekruisde draad, Glasvezelkabels met en zonder connector en diverse accesoires voor netwerkkabels zoals RJ45 koppelstukken en montagecomponenten. Lees HIER meer over de toepassingen van een netwerk en WIFI.


Driverkabels

Verbind met de driverkabels uw Interne of externe harde schijf of geheugenapparaat aan uw computer of verbind deze met uw externe hardware. Onder andere IDE kabels, SAS kabels en SATA kabels.


USB kabels

USB oftewel  Universal Serial Bus.  Deze universele datakabel is wellicht de meest gebruikte kabel binnen de computerkabels en komt in verschillende snelheden, we kennen de USB 1 en 1.1 en 2.0 (tot 480Mb)voor overdracht van grotere hoeveelheden data is het beter de 3.0 (5Gb) of 3.1 (10Gb) te gebruiken. Lees HIER meer over USB producten


Monitor en HDMI kabels

De juiste kabel voor het juiste beeld! Met het assortiment beeldkabels als VGA, DVI , Display port en HDMI bepaalt u zelf welke kabel het meest geschikt is voor uw apparaat. Kies voor de juiste kabel op basis van resolutie en (digitale) toepassingen voor audio of ethernet.


Adapters en Converters

Nieuwe hardware gekocht en past de oude aansluiting niet meer? Geen probleem, met onze adapters en converters sluit u eenvoudig uw oude hardware aan op uw nieuwe apparaat en kunt u deze gewoon weer gebruiken. Ook vindt u hier kopieerstations, data cloners, en adapters voor Toetsenbord, muis, geheugenkaart en monitor.

Naast de bekende computerkabels met connectoren hebben we ook een groot assortiment kabels en draden voor de professionele markt. Zakelijk bestellen in grote bulk aantallen? Neem contact op met onze klantenservice en ontvang een offerte op maat. Conrad is ook voor de B2B klant de juiste partner in kabels en toebehoren. Hieronder een overzicht van ons totale assortiment:


Draden

Draden zijn enkele geleiders (1 dirigent), hieronder vallen de aansluitdraden, meeraderige draden, aardingsbanden en koperdraad. De betere kwaliteit kabels en draden bestelt u bij Conrad gemakkelijk en snel online. Weet u niet precies welke draad u nodig heeft voor uw project? Neem dan contact op met onze serviceafdeling, we helpen u graag verder.


Kabels (zonder connector)

Kabels bestaan uit twee of meer geleiders (dirigenten) en zijn over het algemeen wat dikker als de draden. Kabels worden over het algemeen uitgevoerd met een isolatiecoating en vormen de verbinding tussen computeronderdelen, audio en video ingangen en uitgangen en telefonie. Vaak bestaan de kabels uit meerdere draden. Hier vindt u bijvoorbeeld de COAX kabels, Glasvezelkabels, Datakabels, Telkefoonkabels en netwerkkabels.


Kabels (met connector)

Kabels met connector, deze groep kant en klare kabels zijn voorzien van connectors, zodat deze direct aan te sluiten zijn op het apparaat. Binnen deze groep vindt u Audio en video kabels, Computerkabels, telefoonkabels, Stroomkabels, SAT kabels en stekkers, Meetsnoeren, GSM kabels en Podium en studiokabels.


Kabeltoebehoren

Alles om uw kabels te bevestigen, verlengen, splitsen of te verbinden. Ruime keuze aan kabelgereedschap en hulpmiddelen voor de particuliere, maar ook professionele gebruiker.