Focus op intelligente gebouwtechniek

Ons assortiment biedt een breed scala aan elektrotechnische producten voor intelligente, gebruiksbesparende energievoorziening en regeling van gebouwen. Dit omvat oplossingen voor het met elkaar verbinden van gebouwtechnologie, zonwering voor alle ruimtes, uitgebreide schakelaarprogramma’s, talrijke deurcommunicatiefuncties, energiebeheer en binnen- en buitenverlichting. Met gebouwautomatiseringssystemen kunnen al deze functies worden bestuurd, geregeld, bewaakt en aangepast.

De talrijke PLC’s, netwerktechnologie- en smart building oplossingen in het productassortiment van Conrad kunnen bij het ontwikkelen van intelligente, netwerkgebaseerde en flexibele gebouwautomatiseringsoplossingen worden aangepast aan de specifieke eisen.

Het assortiment besturingstechnologie omvat de productcategorieën kleine besturingen, PLC's, DIN-rail voedingen, I/O-modules, interfacemodules en HMI-panelen, en maakt ook de koppeling van technische systemen in moderne gebouwen mogelijk.

Conrad dekt ook het gebied van de netwerktechnologie, met onder andere netwerkswitches, WiFi-adapters/kaarten, WiFi-repeaters, netwerkhardware, routers en powerline producten. Deze kunnen draadloos of bekabeld zijn.

Oplossingen van Conrad op het gebied van slimme gebouwen zijn bijvoorbeeld een reeks remote schakelaars en een breed scala aan raam- en deuraandrijvingen. In combinatie met moderne gebouwautomatiseringsoplossingen kunnen deze producten worden gebruikt om de beveiligingstechniek, verlichting en zonwering exact op de eisen van de betreffende situatie af te stemmen.

Voor de vervanging van afzonderlijke componenten en onderdelen in renovatieprojecten tot aan compleet nieuwe concepten biedt Conrad een uitgebreid assortiment professionele oplossingen voor efficiënt werkende gebouwinstallaties, zoals elektrische installatiematerialen, verdeelkasttechnologie, stroomkabels en driefasenstroomtechniek.

“Wij begrijpen de behoefte van onze klanten voor een betere beveiliging en beschouwen dit als een van de belangrijke thema’s die moeten worden opgepakt”, zegt Ralf Bühler, CSO van Conrad Electronic. “Wij springen hierop in met ons assortiment alarm- en beveiligingsproducten, dat onder andere videobewakingsoplossingen, radio- en alarmsystemen alsmede toegangscontrolesystemen van bekende fabrikanten bevat.”

Optimale verlichtingsconcepten voor productief werken zijn op lange termijn gunstig voor bedrijven. Deze kunnen worden gerealiseerd met het brede aanbod aan lichttechnologie van Conrad. Wand- en plafondverlichting, alsmede railsystemen, buitenverlichting en energiezuinige lampen zijn verkrijgbaar.